deur 450

 

Visie en passie

Wanneer je je nog niet erg bewust bent, reageer je voornamelijk vanuit impulsen en gedachten die ontstaan door overtuigingen en ervaringen ooit opgedaan in het verleden. Als je het pad van bewustzijn gaat bewandelen, als je wat boeken hebt gelezen en/of  workshops hebt gevolgd, dan kom je steeds meer in contact met je essentie, je wordt geraakt en voelt wie je werkelijk bent. Niet alleen kom je ervaringen tegen die je nog mag verwerken, je gaat ook ontdekken dat je niet je gedachten en emoties bent, maar dat je ze hebt. Je kunt jezelf gaan observeren en de dingen gaan zien zoals ze zijn. Dan ga je ontdekken dat je de keuze hebt om al die ‘oude verhalen’ en overtuigingen over jezelf te laten voor wat ze zijn of ze steeds weer te voeden met negatieve gedachten.

sized_head-607479_1280

Mijn visie en passie is om je weer thuis te brengen bij jezelf en om je te ondersteunen bij het openen van je hart. Op dit pad kom je van alles tegen wat je laat zien waar jij nog je licht op mag schijnen. Dat kan behoorlijk uitdagend zijn. Soms heb je daar hulp bij nodig en dan kan ik er voor je zijn om je te ondersteunen bij het loslaten van oude stukken, en je helpen bij het vinden van jouw antwoorden en inzichten, terug naar jouw vrijheid!

De uitdaging in het proces van bewustwording is om al je ‘oude verhalen’ zoals ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘dat is voor mij niet weggelegd’ of ‘het leven is overleven’ enzovoort te gaan zien voor wat ze zijn. Gewoon ‘oude verhalen’ die ooit ontstaan zijn naar aanleiding van ervaringen, die je ooit gehad hebt, en die je nog steeds – vaak onbewust – gelooft. Wanneer je het observeren van je eigen gedachte tot je tweede natuur maakt, ga je ontdekken dat al die patronen nog regelmatig de kop opsteken en dan is het aan jou of je die verhalen blijft voeden of ze gaat zien, en er om glimlacht en er niets meer mee doet. Het universum helpt je daar prima bij en laat je steeds zien waar jij nog in gelooft. Dat is tegelijkertijd de trigger. Wanneer je steeds in die situaties belandt waar je nog in gelooft is het eenvoudig om het te zien als een bevestiging dat je bijvoorbeeld inderdaad niet goed genoeg bent om dat je steeds fouten maakt. Dat vraagt aandacht en zelfonderzoek.

bird-cage-680030_1280-001

Steeds vaker ga je zien dat je wel degelijk je gedachten kunt sturen. En dat je kunt kiezen of je ergens negatief of positief over gaat denken. Door zelfonderzoek en steeds weer terug te gaan naar het hier en nu, ga je de ruimte ontdekken die er eigenlijk altijd al was. En in die ruimte hoef je je niet meer bezig te houden met verleden en toekomst omdat het Nu is. En in dat Nu kun je je overgeven aan dat wat er is en ga je openstaan voor alle mogelijkheden zonder daar sturing aan te willen geven. Je gaat merken dat de verkramping van de ‘mind’ in het hier en nu afneemt en dat het goed is zoals het is. Als je bijvoorbeeld je hobby uitvoert en helemaal in de flow bent, kom je tot rust en vergeet je helemaal de tijd, dan ontspan je en ben je helemaal in het hier en nu. Je was vergeten je zorgen te maken over het verleden of over
morgen Op dit pad ga je ook ervaren dat je emoties komen en gaan wanneer jij ze helemaal omarmt. Dan mag je stukje bij beetje jezelf helen en hoef je niet meer te overleven.

Als je alle oordelen over jezelf los gaat laten, met mildheid, liefde en acceptatie met jezelf omgaat, ga je steeds
meer ontdekken wie je in essentie bent en gaat je hart zich openen. Dan ga je je hart leven, niet meer afhankelijk van wat anderen van je denken of verwachten, of uit angst dat je niet goed genoeg bent. Dan reageer je niet meer op de buitenwereld van buiten naar binnen, maar reageer je vanuit jouw hart naar buiten. Dan komt er vrijheid en durf je te zijn wie je altijd al geweest bent, onbegrensde liefde en onbegrensd bewustzijn.